فارسی

<nav><ul class="navigator-anchor clearfix alingright"><li><a href="#introduction-to-mec">معرفی MEC</a></li><li><a href="#what-mec-does">آنچه MEC انجام می دهد</a></li><li><a href="#the-mec-mandate">تعهدات MEC</a></li><li><a href="#what-people-say">آنچه افراد درباره MEC می گویند</a></li><li><a href="#board-references">هیئت مدیره MEC </a></li></ul></nav>

 

سازمان «ام‌ ای سی» در سال ۱۹۹۱ میلادی و در پاسخ به نیازهای مسیحیان خاورمیانه و شمال افریقا پایه‌گذاری شد.

افراد و سازمان‌های عضو «ام‌ ای سی» شامل مسیحیانی است که در۲۴ کشور منطقه کار و زندگی می کنند. این کشورها عبارتند از: الجزیره، بحرین، مصر، ایران، عراق، اسرائیل، اردن، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، مراکش، قبرس شمالی، عمان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سومالی، سودان، سوریه، تونس، ترکیه، متحد امارات عربی و یمن.

سازمان «ام‌ ای سی» از مردم خاورمیانه و شمال آفریقا که به خاطر باور به مسیحیت یا تغییر مذهب به مسیحیت به حاشیه رانده شده اند یا مورد تبعیض و آزار و اذیت قرار گرفته اند حمایت می کند.

جفا اشکال گوناگونی دارد. از ظلم و ستم و تبعیض تا نفی آزادی‌های اساسی تایید شده بین‌المللی. برای قرن‌ها مسیحیان خاورمیانه و شمال آفریقا به خاطر ایمان خود به عیسی مسیح مجبور به انزوا، تحت تبعیض، بازداشت، شکنجه و محکوم به حبس و حتی مرگ بوده‌اند. ایمان‌دارانی که از زمینه اسلام می‌آیند، در خطر بزرگی قرار دارند و اغلب در سکوت رنج می کشند. ازخانواده و دوستان مسیحی خود جدا می‌شوند و در مقابل توهین و تهدید نیروهای امنیتی و گروه‌های افراطی کشورشان بسیار آسیب پذیر هستند.

ام ای سی اعتقاد دارد مسیحیان خوانده شده‌اند تا با کسانی که تحت جفا هستند، ایستاده و از آنها حمایت کنند. مسیحیان خوانده شده‌اند که نه تنها انتظار هرگونه آزار و اذیت را داشته باشند، بلکه با بی‌عدالتی نیز مبارزه کنند. پاسخ به بی‌عدالتی ناشی از آزار و اذیت بخشی از خواندگی مسیحیان است:

“زندانیان را چنانکه گویی با ایشان هم‌زندان هستید، به خاطر داشته باشید و ستمدیدگان را فراموش نکنید، چون شما هم مانند آنها ستم دیده‌اید.”

عبرانیان ۱۳ : ۳ (ترجمه مژده برای عصر جدید)

«ام‌ ای سی» در همکاری با رهبران کلیساها و جوامع بر وضعیت مسیحیان تحت جفا و تبعیض نظارت می کند. براساس درخواست رهبران کلیسای محلی، «ام‌ ای سی» به گونه های زیر پشتیبانی فراهم می کند:

کمک کردن به قربانیان جفا:

  • ترغیب و مطّلع ساختن متخصصین قابل اعتماد

  • هماهنگ کردن دعای جهانی در شبکه‌های علنی یا محرمانه

  • آغاز حمایت سیاسی به نمایندگی از قربانیان جفا

  • ارائه پشتیبانی عملی و مالی

به چالش کشیدن قوانین، سیاست ها و رفتارهای ناعادلانه

  • انجام حمایت مبتنی بر تحقیق در مورد مسائل حقوقی و سیاسی زمینه‌ساز جفا

  • مبارزه برای بازگرداندن حقوق شهروندی به کسانی که از اسلام تغییر دین داده‌اند

  • نشانه‌یابی واکنش ناسالم به آزار و اذیت مانند جا به جایی شتاب زده به غرب

تجهیز کردن مسیحیان در مواجه با جفا

  • سمینارهای آموزشی برای کمک به مسیحیان در پاسخگویی کتاب‌مقدسی به جفا

  • آموزش رهبران جوامع مسیحی در حقوق اساسی وحقوق بین الملل

  • ارائه آموزش در مدیریت بحران و کنترل کردن روند بازداشت و بازجویی

خوانده شدگی «ام ای سی» برگرفته از کتاب مقدس و برخی منابع دیگر است که شامل ( به ترتیب زمانی):

اعلامیه جهانی حقوق بشر سال ۱۹۴۸

بند ۱۸

هركس داراي حق آزادي فكر و ضمير و دين است. لازمه اين حق آن است كه هر كس خواه به تنهايي يا با ديگران علني يا خصوصي از راه تعليم و پيگيري و ممارست, يا از طريق شعائر و انجام مراسم ديني، بتواند آزادانه، دين و يقينات خود را ابراز كند.

کرامت انسانی سال ۱۹۶۵

اعلامیه آزادی مذهب شورای واتیکان اعلام کرد که هر انسانی حق آزادی مذهبی دارد. این آزادی به این معناست که تمام انسان ها از اجبار توسط برخی افراد ویا گروه های اجتماعی و یا هر نیروی انسانی مصون هستند و هیچ کس نباید به خاطر عمل کردن به عقیده اش چه به صورت شخصی یا جمعی, به تنهایی یا همراه دیگران تحت فشار یا اعمال محدودیت

پیمان لوزان ۱۹۷۴

” ما برای رهبران ملت ها دعا می کنیم و آن ها را دعوت می کنیم آزادی اندیشه، اعتقاد و مذهب را مطابق با اراده خدا و اعلامیه جهانی حقوق بشر متعهد شوند و همچنین نگرانی عمیق خود را برای تمام کسانی که به ناحق زندانی شده اند، خصوصا برادرانمان در مسیح که به خاطر شهادت به خداوند عیسی در رنج و عذاب به سر می برند، اعلام می کنیم.”

ام ای سی از بیانیه اخیر طیف وسیعی از رهبران کلیساهای مختلف که بار دیگر تعهد خود را به ترویج آزادی مذهبی و حمایت از کسانی که به خاطر ایمانشان مورد جفا قرار میگیرند، اعلام می دارد می دارد و استقبال میکند. این اظهارات به شرح زیر است (به ترتیب زمانی ) :

” آزار و اذیت باید آگاهی مسیحیان سراسر جهان را نسبت به احتیاج روز افزون به همبستگی بالا ببرد. همچنین باید تعهد به حمایت و اصرار بر حقوق بین المللی و احترام برای همه مردم و به همه مردم را در ما بیدار کند. توجه تمام جهان باید متمرکز بر وضعیت غم انگیز و خاص جوامع مسیحی خاورمیانه که، از انواع محاکمات قضایی که حتی در بعضی مواقع تا نقطه شهادت هم پیش می رود، باشد.”

شورای کلیسایی اسقف ها هیئت مخصوص خاورمیانه ۲۰۱۰

” ما خود را در درد و رنج کشیدن اعضای بدن مسیح در سرتاسر جهان شریک می دانیم از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعات، دعا، دفاع و سایر راه های ممکن پشتیبانی, متعهد به حمایت از آنها می شویم.”

جنبش لوزان تعهد کیپ تاون ۲۰۱۰

“در بسیاری موارد با مسیحیان خاورمیانه مانند شهروند درجه دوم رفتار می‌شود. حتی در برخی از موارد هم به مکان های پرستش آنها بی‌حرمتی شده وآنها را تخریب می کنند. در بسیاری از مناطق هم برگزاری مراسم مذهبی و تعالیم روحانی، محدود می شود. علاوه بر تمام این ها, بعضا نمونه هایی از حملات خشونت آمیزخونین علیه مسیحیان که ناشی از محافل و متعصبان مذهبی افراطی است، وجود دارد. ما از طلب کردن، حق حفاظت، که توسط کشورهایی که در آن ها زندگی می کنیم, به ما داده شده است، خودداری نمی کنیم و به اعتقاد ما این تنها راه، حل مشکلات منطقه ی تحت جفا و خشونت‌زده‌ی خاورمیانه و همچنین کل جهان، می باشد .”

پیام از سران پاتریارخ های باستانی ارتدوکس و کلیسای دیرینه و قدمتی آتوسفالوس قبرس ۲۰۱۱ گزیده

لرد آلتون از لیورپول، مجلس لردها(اشراف)، انگلستان

” نیاز شدید به یک سازمان مانند ام ای سی که به موارد آزار و اذیت به صورت مستقیم و جداگانه می‌پردازد، وجود دارد.”

رهبر مسیحی از سودان

ما از ام ای سی برای ایستادن و سخن گفتن برای کسانی که نمی‌توانند برای خود صحبت کنند، قدردانی می‌کنیم.”

“دهان بگشا و از حق کسانی‌ که بی‌زبان و بیچاره هستند، دفاع کن. دهان خود را باز کن و با عدالت داوری کن و به کمک مردم فقیر و مسکین بشتاب.” امثال سلیمان ۳۱ : ۸ – ۹

برادر اندرو موسس سازمان درهای باز

ام ای سی بخش عمده ی حمایت را برای کلیسای خاورمیانه فراهم می‌آورد.”

یک مسیحی مجبور به فرار از خاورمیانه

” من خدا را شکر می‌کنم که من را توسط ام ای سی برکت داد. کمک ام ای سی شهامت بزرگی به من داد.”

 یکی از رهبران مسیحی خاورمیانه

” ام ای سی خدمت منحصر به فردی در یکی از سریعترین رخدادهای تغییر معنوی و مذهبی که تا به حال شناختم، دارد. ما به ام ای سی و کاری که خداوند آن‌ها را برای آن خوانده، احتیاج داریم.

 همسر یک زندانی مسیحی در خاورمیانه

من واقعا خدا را شکر می کنم برای تمام کمک‌های ام ای سی . ام ای سی مانند یک تکیه‌گاه در طوفان است.”

هیئت معرف

اسقف احسان ازبک   ترکیه
اسقف آریووالدا راموس   برزیل
دکتر یوزیل سنتانا  برزیل
پیتر تارانتال   آفریقای جنوبی
اسقف ابرهارد تروئگر   آلمان
متس تونهاگ   سوئد
دکتر دادلی وودبری   آمریکا

دکتر اهاب الخراط   مصر
اسقف باب لوپ   فلیپین
مورای لوو  آفریقای جنوبی
دکتر جان مک کری    آمریکا
دکتر پاول مارشال   آمریکا
اسقف یوسف اوراه مانه  الجزیره

دکتر جوزف د-سوزا   هند
اسقف درک ایتن   نیوزیلند
دکتر برتیل اکستروم   برزیل
آننلی انوکسن   سوئد
اسقف عفیف هالاساه   اردن
اسقف ادوارد هوسپیان   ایران

 لرد دیوید آلتون   انگلستان
برادر اندرو   هلند
دکتر دونالد آرگیو   آمریکا
کشیش دیوید بیانچی  آرژانتین
رابین کلایدن   استرالیا
جولیا دوکسات-پرسر   انگلستان

<script>var language='sa'</script>